woensdag 25 maart 2015

Kolvend rijk worden

Op dinsdag 24 maart lees ik het volgende bericht: "Wordt moedermelk een soort vloeibaar goud?"
Geïnteresseerd lees ik verder, want wie wil er nu niet rijk worden met iets wat vanzelf door je lichaam gemaakt wordt?

Al jaren wordt er meer met moedermelk gedaan dan het alleen aan eigen kinderen geven. Donormelk bestaat al heel lang, moeders die (te) veel melk hebben kunnen dit extra kolven en doneren aan moeders die om een of andere reden zelf geen borstvoeding kunnen geven maar wel deze melk aan hun kindje wil geven. Deze melk kan gedoneerd worden via een moedermelkbank, of via informele wegen zoals familie, kennissen, internet of social media. 

Prolacta Bioscience
In Amerika is een bedrijf opgestart die gebruik maakt van de melk van jonge mama's. Het bedrijf koopt, pasteuriseert en verkoopt moedermelk. En niet voor niets! Pas geleden is er een investering gedaan in her bedrijf van 46 miljoen dollar
Bij Prolacta kunnen moeders zich registreren als donateur. Deze moeders worden goed onderzocht op hun gezondheid en moeten onder andere een bloedtesten ondergaan. Als een moeder in aanmerking komt voor donatie kan ze de melk verkopen voor 1 dollar per 30 milliliter. De melk wordt door her bedrijf gepasteuriseerd en verkocht aan ziekenhuizen waar het op de neonatale intensive care terecht komt bij premature baby's. Er zijn veel moeders die dit wel zien zitten. Het afgelopen jaar heeft Prolacta zo'n 71.000 liter moedermelk verwerkt.

Voor of tegen?
Het klinkt super, de melk die bij premature baby's terecht komt, en dat is het ook. En toch zijn er ook mensen die er tegen zijn. Tegenwoordig krijgt het merendeel van de gezonde baby's flesvoeding. Dat moedermelk wel gekolfd wordt voor geld maar niet aan eigen kinderen wordt gegeven is een groot nadeel. Dit kan nooit de bedoeling zijn. Maar als de melk niet op deze manier gekocht wordt, wordt er ook minder gedoneerd en krijgen de premature kindjes ook niet de melk die ze zo hard nodig hebben.

Moedermelk doneren in Nederland
In Nederland mag je je melk niet verkopen, maar wel doneren. Als je veel en vaak wilt doneren kun je goed terecht bij de moedermelkbank. Als je gezond leeft, geen ziektes hebt en goedgekeurd wordt (onder andere ook met een bloedtest) mag je donor worden. Je mag melk kolven en bewaren in je vriezer. Eens in de 8 weken wordt de melk opgehaald en komt het terecht bij premature baby's of gebruikt voor de wetenschap (als het niet geschikt is voor baby's). 
Ook kun je melk doneren via groepen op bijvoorbeeld Facebook. Hier kun je eenmalig of vaker een bericht plaatsen als je melk over hebt in je vriezer. Moeders kunnen zelf contact met je opnemen om de melk van je over te nemen. Het is laagdrempelig, maar zonder gezondheidscheck. 

Op welke manier dan ook, melk doneren aan kindjes die anders geen borstvoeding krijgen vind ik een goed idee! Als ik zelf melk over zou hebben, zou ik het met alle liefde doen en wie weet komt die tijd ook nog wel. Dit zou ik niet doen om er geld aan te verdienen zoals bij het bedrijf Prolacta in Amerika, het gaat me echt om de kindjes die de melk krijgen. Maar ach, wie zou er nee tegen zeggen als het aangeboden werd?


1 opmerking:

  1. Goede dag! Ik hoop dat jullie allemaal en je families veilig zijn? De Covid-19-situatie wordt echt het ergste over de hele wereld, we bidden allemaal tot de almachtige god om ons te sterken, zodat we in leven kunnen blijven om te getuigen, ik heb goed nieuws gebracht waar iedereen van kan profiteren en ook het voorrecht kan helpen, als je een goed en aardig persoon zijn, die ook de wereld een betere plek willen maken om te leven, nu selecteert de vrijmetselarijvereniging de aardigste mensen die geïnteresseerd zijn om zich bij de samenleving aan te sluiten, en het goede deel is die vrijmetselarijvereniging waar ze niet bij betrokken zijn zelf in slechte dingen, ze zijn niet zoals de illuminati-samenleving, de vrijmetselarij-maatschappij gelooft in god, ze zijn een groep mensen die samenkomen om de oorspronkelijke toestand van mensen en anderen te evalueren, zodra je lid wordt van de samenleving, hebben ze een hoeveelheid voordeel die we worden aan u gegeven als het nieuwe lid, en u moet 10% van het voordeel gebruiken om het voorrecht te helpen, en de geloofsbrieven van de heerschappij te behalen, ik dring er bij u op aan als u interesse heeft, zoek het officiële contactadres hieronder, u kunt worden een van de gelukkige willekeurig, iedereen heeft een goed nieuws in zich, het goede nieuws is dat je niet weet hoe geweldig je kunt zijn! Hoeveel kun je liefhebben! Wat je kunt bereiken! En wat je potentieel is, blijf sterk, sta op, heb een stem.

    WhatsAppen; +31 687329133

    Mail adres; info.masonic.oregon@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen