zaterdag 11 april 2015

6 maanden borstvoeding!

YES! Vandaag, 11 april, is Noah 6 maanden oud. Dat betekent dat we ons eerste doel hebben bereikt: 6 maanden borstvoeding! Met vallen en opstaan hebben we veel geleerd en is het steeds makkelijker en fijner geworden. Wij gaan verder voor de WHO standaard!

6 maanden
Erg trots ben ik op Noah en niet te vergeten ook op mezelf. Hoe natuurlijk borstvoeding ook is, ik heb het niet altijd makkelijk gevonden. Noah heeft het super gedaan! Bijna meteen na de bevalling is hij begonnen te drinken. En ook meteen erg goed. Diezelfde nacht (we waren alleen thuis omdat we om 1 uur snachts ontslagen werden uit het ziekenhuis en de kraamzorg de volgende ochtend pas kwam) is het ons gelukt om zelf de borstvoeding op gang te houden. Het ging super! Tot de stuwing het overnam! Best lastig en niet zo prettig, maar dat duurt gelukkig maar een paar dagen. Ook begon het aanhappen steeds meer pijn te doen. Maar ook dit was gewoon even wennen en al snel werd het alleen maar fijner.

Nieuw begin
Het eerste levensjaar van een baby zit vol met nieuwe dingen. Zo ook deze nieuwe fase: vaste voeding.
Hoewel de jeugdverpleegkundige het niet overal mee eens is (dat is ze wel vaker niet, maar ik volg het beleid van borstvoedingsorganisaties liever dan die van het consultatiebureau) zijn wij met 4 maanden niet begonnen met papjes en potjes te geven. 6 maanden uitsluitend borstvoeding.
En ook nu beginnen we niet met potjes en papjes, maar bieden we het eten aan a la Rapley. Dit is een methode waar we helemaal achter staan. Geen gepureerde groenten en fruit, maar het eten aanbieden zoals de natuur het gemaakt heeft: een wortel of stronkje broccoli gekookt, een banaan zo uit de schil. Niet pureren, niet in de blender, gewoon zoals het wij het ook eten. Lekker met de handjes voelen, met de oogjes de kleuren zien, met het mondje proeven hoe de echte smaken zijn. Puurder kan niet naar mijn mening. (over rapley binnenkort een nieuw bericht)

6 maanden post
Omdat wij een kindje hebben die 6 maanden oud is, krijgen we van Nestle post: een sample van een pyjamapapje. Super fijn, heeft onze vuilnisbak ook weer iets om te eten!
Wij gaan nog lekker door met de borstvoeding en we houden onze nachtelijke knuffel en voedmomentjes ook nog lekker in stand. Groente, fruit en brood mag Noah hebben, maar nepvoedsel als pyjamapapjes komen er bij ons echt niet in!

WHO-standaard
We blijven borstvoeding geven, zodat ook wij uiteindelijk een WHO-feestje kunnen geven. Volgens de WHO (world health organization) zou je het best 2 jaar lang borstvoeding blijven geven. Hoe geweldig zou het zijn als we bij Noahs tweede verjaardag kunnen vieren dat we ook dit doel bereikt hebben? Wij gaan ervoor! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten